Wimperextensions1:1 methode

Met een speciale wimperlijm worden de wimperextensions één voor één aan op en tussen de natuurlijke wimpers aangebracht. Wimper extensions zijn permanent gekruld, waterbestendig, gemakkelijk aan te brengen en blijven net zo lang zitten als de natuurlijke wimpers, meestal 2-3 weken.

 

 

Wimperextensions die waren bij een professionele en gediplomeerd Lash Technician of Schoonheidsspecialist geplaatst zijn veilig voor de gezondheid van uw eigen wimpers.

 

Heeft u nog meer vragen over wimperextensions? Stuur maar een email aan : info@hollywax.nl met uw vraag.


Light Volume 2D-3D wimpers


Volume 4D-6D wimpers


Waarom moet ik elke 2,5-3 weken voor de opvullen terugkomen?

Elke dag zijn we ongeveer 2-3 wimpers per oog kwijt dit betekend dat:

  • Na 1 week- rond 21 wimpers
  • Na 2 weken -rond 42 wimpers
  • Na 3 weken- rond 63 wimpers

Elke naturelle wimper is in de andere groeifase. Daarom om altijd mooi resultaat (zonder de 'gaten' tussen)  te houden , adviseer is om elke 2,5-3 weken terug te komen, zodat uw blik altijd mooi zal blijven.

 

 

 

 

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om uw wimpers dagelijks schoon te maken en naar uw afspraak te komen met mascara-vrije wimpers (nieuwe set) of mascara-vrije extensions. Het telt ook voor een oogschaduw, concealer, foundation. Voor eventuele extra schoonmaak wordt een toeslag van € 20 in rekening gebracht. 

 

Klanten die naar de afspraak met niet schone wimpers of wimperextensions komen, hebben geen recht op 4 dagen lijm garantie. Wat is de lente/herfst lash shed?

Waarom verlies ik meer wimpers dan ooit?

Om te kunnen begrijpen waarom ieder mens last heeft van haaruitval, eerst een toelichting op het functioneren van de (wimper)haren. De gezichtshuid bevat haarfollikels: kleine fabriekjes die uw haartjes produceren. Haarcellen ontwikkelen zich in deze follikels, ofwel haarzakjes die in het bindweefsel zitten. Elk haar heeft een eigen leven. Haar groeit aan de onderkant. Nieuwe cellen worden onder de huid gemaakt en duwen de oude cellen door de opperhuid. De groei van een haar kan in drie etappes worden verdeeld: de anagene fase, de catagene of overgangsfase en de telogene of rustfase. Die eindigt met het uitstoten van de oude haar door een nieuwe anagene haar, waarna de haarfollikel in de stand-by modus gaat. Na twee tot twaalf maanden wordt deze weer actief en begint de cyclus van voren af aan. Haaruitval is dus heel normaal.

 

Invloed seizoen op haarverlies

 

 

Veelal bevindt 90 tot 95% van de haarfollikels zich gelijktijdig in de groeifase en is de resterende vijf tot tien procent in rust. Dit uit zich in een natuurlijk haarverlies van vijftig tot honderd haren per dag, hetgeen in het voorjaar en de herfst meer kan zijn. Wetenschappers wijzen als een van de oorzaken achter de seizoensgebonden haaruitval naar de zon. Die heeft invloed op de hormonen in het lichaam die het aantal haarfollikels dat zich in rusttoestand bevindt, hoger maken.

 

Zonlicht

 

Zo neemt de hoeveelheid oestrogeen in de herfst af. Hoeveel de oestrogenen afnemen, is genetisch bepaald. Daarnaast hebben de haarfollikels in de zomer constant last van sterk direct zonlicht. Dat heeft een langdurig effect, dat zich na zo’n twee tot drie maanden manifesteert in meer haaruitval. En dat is nu net het begin van de herfst.

 

Ultraviolet licht

 

Bovendien heeft ultraviolet licht een effect op de activiteit van het mannelijke hormoon testosteron en bevordert het de hoeveelheid vrije elementen die verantwoordelijk zijn voor de haartransitie naar de telogene of rustfase, waarbij de haar uitvalt.

Belangrijk voor klanten

Bovenstaande informatie is nuttig om te delen met klanten. Zo weten zij dat in bepaalde periodes van het jaar de uitval van de natuurlijke wimpers groter kan zijn. Dat ligt dan niet aan de behandeling of het slecht zetten van de wimperextensions. Ons lichaam reageert op de verandering van de intensiteit van het zonlicht. U kunt het ook zien aan de verandering in de natuur om uw heen: na een rustperiode komt in het voorjaar alles weer tot bloei.

 

Adviseer gevarieerde voeding

 

De nummer één oorzaak van haaruitval bij vrouwen onder de vijftig is voeding (bij 30% van de vrouwen). Dat geldt voor hoofd- en wimperhaar. Dat kan komen door een tekort aan vitaminen en mineralen zoals selenium, ijzer en zink. Wimperharen zijn net als onze huid een soort visitekaartje. Wanneer we stress hebben, een tekort aan vitaminen en mineralen, te weinig bewegen of minder gezond eten worden onze haartjes droog en kunnen zelfs uitvallen. Zorg dus voor voldoende vitamine A, C, E en voldoende mineralen. Gevarieerd eten met zowel groenten en fruit, granen en noten, als zuivelproducten en vleeswaren (vitamine A) is het devies.